2011. február 27., vasárnap

Indiai quiltek

Fönt az eredeti, lejjebb részletfotók


Ma volt a megnyitója Debrecenben az indiai quilteknek, amiket Dolányi Anna hoztott valahonnan a pakisztáni határ közeléből, szinte a legsötétebb vidékről. Ezek a primitív asszonyok, akiknek 50-60 %-a analfabéta, varrni nagyon tudnak, és a szépérzékük is megvan hozzá. Ez az elefántos quilt volt a csúcs.  kb 3x3 méter lehetett, hatalmas darab, de az ujjam bögyét nem tudtam volna úgy rátenni, hogy öltést ne érjen. Kézzel-géppel, de nagyon.  

2011. február 24., csütörtök

Nem fog ki rajtam

Már csak nem hagyhatom, hogy a drága hernyóselymem kifogjon rajtam.  Megnyúztam, leszedtem  felnunozott gyapjut, és mást találtam ki.

2011. február 22., kedd

Mai bénázásom

Hurrá, Lilapereszke útmutatása alapján ha kellő időben nyomom a CTRL-t, felvesz több képet is. Nyomásban jó vagyok, kérdés, mikor, és melyik gombot kell.

Azon agyalgok, hogy hogyan lehetne a nuno filzezést és a foltvarrást egy munkára összehozni. Elképzelésem szerint  megfestettem a hertnyóselymet az alapnak, ez van az első képen. Mivel a festést nem tehetem be a mikróba, se nem tehetem oda főni, gondoltam, vasalóval rögzítem. Az is meleg. Aztán ráfilcezem a gyapjuszálakat a hernyóselyem szálakkal, csak arra nem számítottam, hogy a hajsampon, ami a filcezéshez kell, leoldja nekem a festéket az alapról. Ez lett a második kép.  De még nem adtam fel. Ha többet nem írok a témáról, akkor az azt jelenti, hogy sikerült, és kussolok, mert pályázatra szánom.

2011. február 21., hétfő

A képfeltöltés nem az igazi

Próbálok egymás után több képet feltölteni, de nem tudok. Ha van valakinek valami ötlete, igen örülnék neki, mert csak egyet tudok feltenni.

Dihidrogen monoxid

Mit illik/ kell tudni és meddig lehet elmenni?

Az Eagle Rock középiskola diákja nyerte el az első díjat
az 1997. év április 26-án megrendezett Idaho Falls
Középiskolai Tudományos Konferencián.
A dolgozatával azt akarta bemutatni, mennyire
rá vannak már hangolódva az emberek a tudománnyal
való handabandázásra, és a környezet lerombolásától
való félelemre. Elkészített egy felhívást a
"dihidrogén monoxid" vegyület betiltására, és utána
megnézte, mennyire tudja meggyőzni az embereket,
hogy aláírásukkal támogassák.

A betiltás támogatására a következő okokat hozta fel:
1. a vegyület erőteljes izzadást és hányást képes okozni
2. a savas esők egyik fő komponense
3. gáznemű halmazállapotban égési sérüléseket okozhat
4. nagy mennyiségű belélegzése fulladásos halált okoz
5. hozzájárul a természet eróziójához
6. erősen csökkenti az autófékek hatékonyságát
7. kimutatták jelenlétét rákos daganatokban.

A diák 50 embert kért fel a betiltást sürgető felhívás aláírására.
43 aláírta.
6 azt mondta, még gondolkodik.
1 tudta mindössze, hogy ....     



Ugye nem kell mondjam, hogy ez a víz.  

2011. február 17., csütörtök

Próbálok belejönni.

Akkor most egy fotó a legutóbbi sétáról a falu határában. Ez egy morotva, félig befagyva, és a pici pont a közepén egg kócsag. Közelebbre nem tudtam behozni, így is mikor elkattantottam, elrepült.

A sok rosszból, ami az idén történt, a legjobb tegnap ért, megérkezett a karácsony előtt megrendelt könyv: Máté Angi: Mamó.

Legszivesebben ide írnám az egész könyvet, olyan szép, de felvilágosítottak, hogy a szerzői jogok védelme miatt tilos az ilyesmi. Hát csak vegyétek meg, és olvassátok el, vagy hozzátok ki a könyvtárakból, vagy akármi.

Újra kezdem

Három évnyi írogatás után szőrin szálán eltűnt a blogom. Most kezdek egy újat. De nem értem, hogy egy kép felrakása aután miért nem vesz fel másodikat. Lehet, hogy ez más, mint amihez hozzá vagyok szokva. Szóval ezt is szokni kell?
Tehát befejeztem a piros ágytakarót. Egy képet fel tudok tenni róla. Hát majd meglátjuk, fog-e menni.

Érdekes. ha kilépek, és újra be, akkor megint feltesz egy képet. Hát ez így nagyon unalmas lesz. Viszont ha igaz, itt van Anna Netrebko. Alleluja.