2012. július 26., csütörtök

A gyümölcsfák

Az idén sok kudarcom volt a zöldségekkel. A sárgarépa, petrezselyem ki se kelt, még a másodvetés is igen gyéren, a hagymát megette valami bogár, fene a gusztusát, (igaz amit meghagytak, azok kapitálisak lettek) az uborkán sok van, de keserű, a padlizsán pedig valami extra fajta, akkorkák, mint a kosszarvú paprika, íze jó, de négy tesz ki egyet. 
Ellenben a gyümölcsök igen szépek. Lehet, hogy megtanulunk végre metszeni? 


 A szedren akkorák a bogyók, mint egy kisebb dió, szépek, egészségesek, igaz, hogy rövidesen megtalálják a legyek, és kiszipákolják belőle a nedvet.
 A csemegeszőlőn se volt még ilyen sok fürt soha. És a szemek még most kezdenek nőni.
 A szilvafa ága minden támogatás ellenére letört a suly alatt.
A körte is nyolc helyen van alátámogatva. Most már csak a darazsakat kellene valahogy kitiltani a portáról.

2 megjegyzés:

Fernel írta...

Drága Márti!
Annyira jó nézni a bőséges terméstől roskadozó kerted!
A padlizsánod valószínű violetta lunga névre hallgat, nekem is van kettő, de sajnos az atkák a kertet is elérve rögtön a padlizsánra és paradicsomra telepedtek, egy kicsike termést tegnap leszedtem róla- panírba mártva forró olajban végezte :D,- de nem valószínű, hogy lesz még rajta, csoda lesz, ha túlélik.
Tavaly az én barackfámon volt annyi barack, hogy két ág is lehasadt a sok termés alatt.
Most a nyári csörgő alma kápráztat el, és etet.
Darázsmentes jó nyarat nektek!

Márta néni azéris írta...

Jajj Fernel, nagyon remélem, hogy a paradicsomaid megússzák, mert tőled akarom majd megtudni, hogy melyik fajtát érdemes ültetni, ami kicsit korábban van, mint az idén, nekem még most kezd rózsaszinesedni, pedig már majdnem augusztus van.