2012. szeptember 1., szombat

Tiszadob-Andrássy kastély

Milyen volt az idei augusztus?  Ha egy szóval kell mondanom, száraz. De annyira száraz, hogy a Tisza már majd eltűnik. Az erőműnél a kis kőtörő gáton száraz lábbal lehet átmenni a szigetre, pedig ez a kis gát normál vízállásnál nem is látszik, hogy van.
Az év talán utolsó szabadvízi fürdését a tiszadobi strandra tervezzük.  A Tisza mellékága a homokos parttal kellemes, pláne, hogy  a sulyom taposóaknaszerű termései se fúródnak a talpunkba. A víz felső öt centijét átmelegíti a még mindig erővel sütő nap, de az éjszakák már hidegek, lejjebb kimondottan hideg a víz. Különös érzés a hátamon lebegni, és vigyázni, nehogy beljebb érjen a lábam, mert ott igen zima van. Mintha egyszerre fürödnék meleg és hideg vízben.
Hazafelé megnézzük a frissen renovált Andrássy kastélyt. Gyönyörű! Szívet melengetően szép ez a frissen megszépített asszimetrikus épület.  Csak kívülről gyönyörködhetünk, a felhasznált 1.7 milliárd ennyire volt elég. Remélem előbb utóbb a belsejét is megnézhetjük.





Az évszázados tiszafákat derékban visszavágták, ugyanígy a sövénylabirintust is. Remélem, szakemberek csinálták, nem ötletszerűen, hanem a megújulás esélyével.

1 megjegyzés:

a Matula ikrek írta...

Tényleg gyönyörű az épület!