2012. november 5., hétfő

NEM SZÉP

Mégis felteszem az előző bejegyzésben megkukucskálható munkám menetét, mivel az elmúlt héten sok minden kiderült róla. 
1./ Nem felel meg a modern quilt kategória feltételeinek. Hogy mi felel meg a kategóriának? Ez: www.themodernquiltguild.com  Tehát a jövő évi országos pályázatra nem küldhetem.

2./ Egy hete lóg a falon,  és minél többet nézem, annál inkább látom, hogy NEM SZÉP. Az eredeti tervemnek megfelel, de egyre inkább hajlok azt érezni, hogy egy faliképnek nem elég érdekesnek lenni,  amit mindig látunk, ami szem előtt van egy lakásban, és a díszítés a funkciója, annak bizony szépnek kell lenni. Itt viszont túl sok a sötét, és az egész meglehetősen lehangoló. Ezért úgy döntöttem, hogy halálra ítélem. Még nem most, még maradhat egy darabig a halálsoron, mert most nincs rá időm, de ha lesz, szétvágom, és táskát csinálok belőle.

Tehát most jöjjön a technikája, mert az volt, ami engem megfogott, ami foglalkoztatott, ami az ihletet adta, amiért az egész elkészült. 

Tehát egy 120X60 cm-es molinó alapra rajzoltam ezeket az alakzatokat, és színes kiemelővel rá, hogy hova akarok ilyen félvirágszerű mittudoménmiket varrni. 

a szabálytalan három-négy és ötszögekre tagolt idomok oldalait megszámoztam, nehogy összekeverjem őket. Amikor mégis eltévesztettem, és a hátoldalra varrtam fel a cápafogakat, akkor ilyen lett. 
Amikor jól volt varrva, akkor ilyen.




Itt pedig tűzés után. A tűzés élvezetes volt, ajánlom a kezdőknek is, nem kell gondolkozni rajta, csak igyekezni kell a párhuzamost tartani. Blokkonként tűzve, szélén indítva, közép fele haladva.

Tehát ilyen. Most még. Majd jelentkezek, milyen lesz azt átalakulása. De majd lesz neki utódja. Mert a fejemben már van más ezzel a technikával, ami SZÉP.

4 megjegyzés:

Trudi írta...

Nekem eléggé érdekesnek tűnik... Melyik kategóriába szántad?

Trudi írta...

Elnézést, látom a modernbe!

Marcsi és Ági írta...

Én már negyed órája nézem ezt a "nem szép" alkotást. Nagyon kérlek fogalmazd meg, hogy mitől nem szép? Tudom én is voltam már úgy, hogy nem tetszett valami munkám, de pont ezért jó lenne tudni, hogy melyik részlete nem tetszik, vagy mi az, amit másképp varrnál, szabnál? A kép tudom mindig csal, de bevallom nekem tetszik ez így is :-)
Ági

Márta néni azéris írta...

Igen, nekem is tetszik, ezért is nem kidobom, hanem újrahasznosítom táskának. Nehéz megfogalmazni, hogy mitől szép egy quilt. Én azt szoktam gondolni, hogy ha a halálos ágyamon ez lógna előttem, halogatnám-e a meghalást, hogy még nézegethessem, vagy igyekeznék minél előbb befejezni. Ez egy lehangoló látvány, biztos lenne olyan környezet, amiben megtalálná a helyét, egy nagyon modern lakás falán, ahol minden fehér, és kevés szürke lenne benne, de az enyém nem ilyen. Biztos vagyok benne, hogy mint táska jobban meg fogja állni a helyét.