2014. november 9., vasárnap

A Határtalanul-on jártunk.

Az idei Határtalanul  nem csak a folktvarrás idei legnagyobb rendezvénye, de ünnepi is, mert a céh az idén volt 25 éves. Így nem csak az idei pályázati munkák vannak kiállítva, hanem a 25 év legszebb munkái is, a tavalyi díjnyertesek, a Modern Műhely munkái, sok külföldi quilt, szóval látnivaló annyi, hogy befogadása meghaladja a felvevőképességemet. (Na meg a fényképezőgépemét is, mert mire a pályázati munkákhoz érek, lemerül. No ezeket majd a céh honlapján meg tudom nézni.


 Fő kedvencem Vidák Margitka Örök nő munkája tulipánokban elbeszélve.

 A szivem szakad meg, ha nem olvasható a szöveg a tulipánok mellé, mert az a lényeg.
 Ki vannak állítva a céhlevelek gyűjteményei is. Hosszas keresésre megtalálom a magamét, olyan rég vagyok céhtag, nem tudtam hol kell keressem. Jó magasan volt, nem éles a kép, de örülök, hogy ezt a blokkot nem csinálta más senki, pedig biztos van tán ezer munka is. (na jó. 900)

De foltosok közé menni nem csak ünnepelni jó, hanem mert olyan jó mikor az ismerősök hátbaveregetnek, annyi mindenkivel találkozok, és beszélgetek, még ha felének a nevét se tudom. Az ember feltöltekezik, és kiköltekezik. És hazafele már tervezi a jövő évi pályázatra szánt munkáját. Most megint nagy kedvem van varrni. Előzetes kukucska ebből a nagyon vidám takaróból, amit februárban félretettem, de most nagy kedvem lett elővenni, és folytatni.

 céh honlapján majd meg tudom nézni. A régiek közül néhány gyönyörűség.

Nincsenek megjegyzések: