2011. március 1., kedd

Ami az elmúlt másfél évben készült.

Mivel az előző blogom elveszett, a honlapom pedig másfél éve nem volt frissítve, arra gondoltam, hogy az ez idő alatt készült munkáimat felteszem ide, néhány megjegyzéssel. Tehát ez a piros ágytakaró, 250x250 cm. Saját festésű selyemviszkóz az anyaga
szivárványtakaró. Ugyanakkora, ugyanabból.
Az alábbiak nuno filz sálak. .



Natur pur pályázatra svájci kiállításra készült ez a falikép. Természetes anyagokat kellett rá feldolgozni. az én anyagaim: tojáshéj, halpikkely, fenyőtoboz, kacsatollszár, tengeri kagylók.
A fák. Ez egy luxemburgi pályázatra készült kisebb munka. 60x80 cm
Memorial a címe ennek a munkának, egy ausztriai kiállításra készült, ahol valamilyen magyar vonatkozása kellett legyen a quiltnek. Ezt a négy kb harminc éve készült gyapjuhimzést, aminek a textiliája már régen elvásott, rádolgoztam egy alapra, és megtűztem. Szabados Terikére emlékeztem vele, aki a hímzésre tanított.
Erdőtűz. Franciaországba készült szintén pályázatra, itt a lényeg volt, hogy a gyapju legyen rádolgozva. Így aztán nuno filz van csíkokra vágva, és az alapra dolgozva, majd rá a fák.
A kis barna.
Ez az EQA pályázatra készült ahol minden országnak kisorsoltak egy színt, amiből dolgozhattunk, mi magyarok a barnát kaptuk. Mérete 40x40 cm.

3 megjegyzés:

a Matula ikrek írta...

Az erdőtűz nekünk új, csodás-szuper, a többit szerintem már megdícsértük! :o)

F.Gina írta...

Csodásak is egy kupacban !

vadrózsa írta...

Mártika! Ami a Te kezedből kikerül, az csoda! Legyen az kép a Tiszáról, vagy a levelibékáról, avagy hernyóselyem, filc, gyapjú!
Ezért is örülök, hogy létrehoztam én is a blogom, mert így a Tiedet is felfedezhetem!/ Előtte nem tudtam, hogy blogolsz/
Gratulálok! Gyakran jövök majd Hozzád!