2011. november 15., kedd

Végre megszállt az ihlet

...legalábbis engem megszállt, de úgy látszik, a fényképezőgépemet, is, mert ő önálló életre kelt, maga választ színeket a képekhez. A lenti képnek a színei a helyesek, de hogy mitől lett tűzés után ilyen lila a kép, azt nem tudom. Most jönnek a virágok. Nagyon élvezem.


4 megjegyzés:

Nádasdi Szabó Zoltán írta...

Márta néni, kérlek segíts egy kicsit eligazodni.....

Bejus70 írta...

Tyű, a nemjóját, igazán festői! Tisztára impresszionista hatású (de lehet, hogy csak nekem). A belilulás gondolom annak köszönhető, hogy a tűzéseknél az anyag süppedik meg kiemelkedik, ez hepehupa fényes felület meg játszik a masinával... á, az Itten jobban tudná!

Márta néni azéris írta...

Zoltán várj még az eligazodással, majd ha az egész kész lesz, mutatom, de semmi esetre se a lila jelzésen indulj, hanem a zöldön. Bár te térkép nélkül is jó vagy.

Nem értem a lilulást, mert ugyanúgy meg van tűzve a hernyóselyem, és az annyira nem lilul, de a gyapjú nagyon. Azt remélem, hogy lesz még napfény mikor kész lesz, és hátha a szabadban színhelyesen sikerül fotózni.

Annamari írta...

Gyönyörű!
A lilulás (vagy más színesedés) időnként megtörténik, amikor bizonyos fényviszonyok és fényvisszaverődések között a gép nem képes érzékelni a színt a maga valójában. Biztos van arra megoldás hogy ezt kiküszöböljük, de én nem ismerem. Ezért szeretek természetes fényben fotózni és vaku nélkül, olyankor általában jól lát a fotómasinám.