2013. január 14., hétfő

Új év, új gép.

Na persze hogy a képeket ide-oda tudjam tologatni, az még nem megy, és azt se tudom, hogy hogy fog ez megjelenni, de már ez is komoly eredmény egy ilyen csekély képességű informatikustól, mint én vagyok.

Tehát ez az év, bár még rövidke volt, de eseményekben gazdag. 
Megünnepeltük Zoltán hetvenedik szülinapját. Alsó képen éppen leküzdi a szülinapi tortáját. 


 Tegnap pedig utókarácsonyi játszóház volt nálunk. Máté dolgozik, az alkotók pihennek.

 Moncsi nagyon vigyázott, hogy ne kerüljön a kamera elé, de itt én voltam az ügyesebb.
Itt pedig egy erőművész gyakorol. Atyánk szemöldökét tegnap varrták, nem hozza a  legjobb formáját, de ennek is emléket kell állítani.
Na nem itt, hanem egy képpel feljebb. Ennek a képnek az érdekessége, hogy a kis számjáték, amivel Máté játszik az én nagyapámé volt, és még megvan. (a nagyapám 1892-ben született) A számok 1-15-ig, és egy üres kocka, abban kell tologatni a számokat, hogy sorba legyenek.  Máté a négy és fél évével első látásra egész ügyesen sorba rakta, persze nem minden számot, aztán ami nem ment, azt közölte, hogy most kivesszük, és betesszük, nem tologatjuk. Szóval a probléma megoldóképessége ötös.

3 megjegyzés:

lilapereszke írta...

Gratulálok, hogy sikerült az új gépedről is "megszólalni"!

A torták is biztos az utolsó morzsáig elfogytak, kár értük :-))))

ingyom bingyom írta...

Ha google mail fiókod van, - úgy látom az van,- akkor előbb írd be a szöveget, majd a megfelelő helyekre kattintva a cursort, később helyezd be a képeket, és attól függően, hogy hová szeretnéd, a képeket elhelyezni úgy kell, hogy jobb gombbal egyszer rákattintasz és a megjelenő alsó szövegek között kiválasztod, hogy jobbra, balra, középre, de úgy is lehet, hogy bal gombnak a kép fölötti folyamatos nyomvatartásával a már beírt szövegben megpróbálod ide-oda húzogatni.

De úgy is lehet szöveget írni mellé, hogy előbb behelyezed balra, vagy jobbra, és mellé kezded el írni.

A jobb gombos megoldással a méretén is változtathatsz, és kép szövegaláírást is tehetsz alá.
Ez nem a géptől függ, hanem a programtól, és talán attól, hogy milyen fiókod van, - de a tied is google, tehát talán ugyanígy néz ki mint nekem,- mondja egy másik alultájékozott, és nem informatikus.

Egyébként a blog elrendezésén is segíthetsz :
Tervezés / Sablon / személyre szabás / szélességek beállítása
Majd, ha idáig eljutottál a sablonod látható alapbeállításaira húzod az egérrel a cursort és a csuszkák ide oda húzogatásával szélesebbre húzod a szövegrészt, meg a többit, stb.
Bár sajnálnám a szép könyvtáras hátteret, mert az enyém alig látszik annyira teljes képernyőre vettem a blog felosztását.

Remélem segítettem, és azt is, hogy nem voltam túl sok.

Bár az is lehet, hogy jobban tudod, mint én, mert attól függően, hogy csak tanulod egészen szépen megoldottad.
Puszi!
Nagyon ügyes vagy, és gratulálok a szép szülinapi ünnepélyhez!
Mariann voltam.

Márta néni azéris írta...

Hát van még mit tanulnom! Most varrok, hogy legyen mit feltenni, és a legközelebbin majd kipróbálom. Az a baj, hogy sokszor elvesztem a türelmem,mielőtt célt érnék.