2013. március 27., szerda

Hóhelyzet

Egy hónappal ezelőtt febr. 26-án cirógató tavaszi napsütés aranyozta Ági arcát míg néztük...most a 15-én leesett hó már elolvadt, de mára esett új. Újabb húsz centi, hogy már reményünk se legyen rá, hogy valaha el fogunk ültetni, valaha dolgozni fognak az emberek a házon (ez majd későbbi poszt) és valaha ki fog a pincénk száradni.
A meteorológus azzal vígasztal, hogy 1903 április 5-10 közt pont ilyen idő volt, de ez engem valahogy nem hat meg. Egyféleképp próbálok bosszút állni a világon: nem csinálok húsvéti nagytakarítást. Kicsit se! (ha ettől se hatódik meg a természetfelelős, akkor semmitől)Elhiszem, hogy voltak máskor is jó idők, meg rossz idők,meg esett a hó is, de így, hogy több mint két hétig a napot se lássuk márciusban, csak a borongós november-december a legjobb esetben, de még húsvét hétfőn  ápr. 1-én is esik a hó az ország néhány helyén, és rekord nagy 80 centis havon lehet síelni az ország sípályáin.

Locsolóverseket írok kínomban.

Szagos húsvét reggele
Agyvizem forr felfele
A nagy hóban utat vágok
Hófúvással szembeszállok
Boldog húsvétot kívánok.
---------------------------------

Rózsa rózsa szép virágszál
Metsző szélben hajladozzál
Hófúvásban meg ne fázzál
Megdobállak  hógolyózzál..

5 megjegyzés:

Ági írta...

Ehhez a bosszúhoz csatlakozom én is! Juszt sem fogok már nagytakarítani :-)) (jó kifogás sosem rossz!) A hétvégére egyébként 3 napos eső várható, így az ablakok eleve koszosak és foltosak lennének.
Kívánok a rossz idő ellenére kellemes Húsvéti ünnepeket!
Ági

Marika írta...

De jó nem vagyok egyedüli bosszú álló!Gyorsvonatos takarítást talán de még gondolkodom erősen a dolgon!
Forralt boros :)Kellemes ünnepeket !

Polyák Ildikó írta...

Márta, drága, én is úgy gondoltam, hogy csak beverné az eső/hó a frissen pucolt ablakom, ami csak bosszantana.

Laurendilla írta...

Mára néni, ez a szagos reggelű Húsvéti vers annyira jó lett :) szerintem ezt küldöm sms-ben az ismerősöknek! na meg a rózsás... az enyémek megfagytak, már kitakartam őket, sajnos mire 14-15 jött a metsző hideg, szél és hó. Fene gondolta hogy március végén még hóban ülnek. De legalább a balkon paradicsomok a szobában melegednek :)

Bob írta...

Jol megmondtad nekik, Marta neni :))) verssel is, takaritas nelkul! Most aztan nezhet az idojarasfelelos :)
Jot vigyorogtam, koszonom :))
Nema.