2013. április 9., kedd

Foteltakaró

Néhány hete komoly dilemmában voltam foltvarrásügyileg. Közeledik az országos találkozó, aminek a mi városunk ad helyet, erre illene pályázni. A mazsázs fotelom viszont szinte kérte, hogy varrjak már rá valami huzatot. Kigondoltam, hogy lakjon jól a kecske is, meg maradjon káposzta is, megcsinálom a foteltakarót úgy, hogy pályázati méretnek megfeleljen, aztán ha vége a kiállításnak,  kibővítem a kívánt méretre, és a faliképből takaró lesz. Volt egy olyan téma a pályázaton, hogy csíkok világa. Ez lett a nyerő.

Ezek lettek az alapszinek.





A technika: szabálytalan három és négyszögű alapra bibirkéltem a selymeket, és összevarrtam az elemeket.

Ilyen lett. Csak nem ilyen sápadt, hanem élénk rozsdasárgás árnyalatú az összhatás. Mivel ez nem olyan egyszerű, mint leírni, a végeredmény meglehetősen hullámos térben is, tehát aligha felel meg egy országos pályázaton. Ezért úgy döntöttem, nem lesz több funkciós, tovább varrtam  foteltakarónak.A bordázottságot úgy értem el, hogy blokkonként tűztem le, mégpedig nem a megszokott középről kifelé indulva, hanem fordítva. Így a fedlap nem torlódott fel a széleken, hanem eloszlódott, ilyen bordákat alkotva.  Ezt hívják úgy, hogy a szükségből erény.

Meg vagyok vele elégedve. Remélem részt fog venni a kiállításon, nem mint pályázati munka, de ha sikerül fuvart szerezni neki, a fáradt foltvarrókat fogja felüdíteni.


5 megjegyzés:

a Matula ikrek írta...

Roppant hívogató! :o)

Trudi írta...

Ránéztem a címre és hírtelen azt olvastam, hogy "folteltakaró"...

beszand írta...

A bibirkélésed megint nagyon klassz eredményt hozott! :)

Ági írta...

Ebbe a fotelbe több okból is belefészkelném magam :-)) Imádom ezeket a színeket, a végeredmény, amolyan "bibirkélős" módon pedig csodás!!!
A neten böngésztem a minap és selyem szárikat láttam viszonylag olcsón. Végig az járt a fejemben, hogy "ha ezt Márta néni látná!!!" - akkor valószínű bibirkélés áldozataivá válnának:-)
Ági

Névtelen írta...

Tοuchе. Ѕolid argumentѕ.
Kеep up the great wοrk.

Here іs my site - http://forums.skinconsortium.com