2014. január 9., csütörtök

Konyhatündérkedésem







Hogy jól kezdődjön az év, valami izletessel, és kellemessel fogom kezdeni. Zoltán születésnapi vacsorájára készült hidegtálam, aminek alja kukoricás krumplisaláta tetején aszalt szilvával töltött szűzpecsenye. Díszítése gránátalma, ami legújabb nagy kedvencünk. Mi a magot is szétrágjuk, és megesszük, mert állítólag nagyon egészséges.
A tortát én találtam ki, és egész jó, de ajánlatos egy nappal hamarabb elkészíteni.
A tojáshabból cukorral, és egy citrom levével kemény habot verünk, és habzsákból sütőpapírra nyomjuk, majd lassan kiszárítjuk. A látható rész kb a fele. A másik felét is papírra kenjük, és kiszárítjuk, majd mozsártörőben porrá törjük. Habosra vert vajjal keverjük, a piskótákat ezzel kenjük, majd a tetejére tesszük a megsült citromos habcsókdíszítést.

1 megjegyzés:

a Matula ikrek írta...

Micsoda lakoma!
A torta pedig egyszerűen mesés.