2014. szeptember 18., csütörtök

Örökbe vagyunk fogadva.

 
A dolog úgy kezdődött, hogy megjött Zoltán, ült a kertben, ölében egy kismacskával, aki úgy törleszkedett, hízelgett, hogy majd felborította székestől. Leesett az állam, mert Zoltánt egy vízilóval az ölében még csak el tudnám valahogy képzelni, de macskával...
-De aranyos kismacskád van-mondja ő.
-Nekem macskám? Nem te hoztad? Nem, ő is most látja először.Letelepedtem melléjük, átmászott hozzám, és úgy dorombolt, úgy dagasztott az ölemben, mintha itt született volna. És ilyen szemekkel nézett rám.  
 
 

 ...és ilyen szép rajzolatú a bundája.


Hát  lehet nemet mondani egy ilyen jószágnak? Került egy tányér neki, meg egy kis husi, tejecske,  és mikor azt mondtam neki, hogy a házba nem jöhetsz be, megállt a teraszajtó előtt.
 
Aztán két nap mulva nem volt sehol. Kérdeztem a szomszédasszonyt, nem látta-e. Az a te macskád? Én etetem. Aztán kiderült, hogy még eteti másik két szomszédasszony is, vagyis akárkihez dörgölődik, akárkinek dorombol. Egy afféle uccacica. Ez lett a neve. Aztán tegnap este megoldódott a rejtély, hogy hogy bír ennyit enni. Először csak elrohant ahogy meglátott. Öt perc mulva jött, és dörgölődött a lábamhoz. Ez hülye gondoltam. Aztán egyszerre jött a két tökéletesen egyforma cica, nyilván testvérek. Csak az egyik barátságos, a másik meg nem. No ha a másik is barátságos lesz, hogy fogom én őket megkülönböztetni, nem tudom. Most úgy állunk, hogy az Uccacica ha azt hiszi, hogy nem látom, odaengedi a tálhoz a vadócot, de ha látja, hogy látom, akkor elzavarja.  
Három nappal később. Vadóccica mint az őrült kering , de nem mer közelebb jönni. Mire összeszedi a bátorságát, Uccacica mindent megevett. Ilyen az élet drágám, aki enni akar, ne legyen félős.
 
 
 
 

6 megjegyzés:

Fernel írta...

Nagyon szép cica, szakasztott Dömikém mása.
Most egy kicsit hiányzik...
Legyen bennük sok örömöd!

Márta néni azéris írta...

Ha hiányzik, postázom neked a tesót.

BORI írta...

Akkor most lesegethetsz, hogy hányan is kérnek enni....jön az ősz és a kidobott cicák keresik a helyüket....Azért én amóndó vagyok, etessed és szeressed a cicákat....:)

Fernel írta...

Azért annyira nem :D meg most amúgy is Ember azt mondja, Noé bárkáját építgetem, kutya után nyulak, nyulak után csirkék, már csak pont egy cic nem hiányzik. Csak olyan szemléletes volt a leírás, hogy egy pillanatra eszembe jutott, milyen macskásnak lenni :D

a Matula ikrek írta...

A klónmacsekok támadása :D
De természettől függetlenül mindkettő helyes. :)

Márta néni azéris írta...

Ma azt hallottam, hogy egy miskárolás több ezer forint,kezdhetek gyűjteni rá.