Hozzávalók: lapokhoz: 6 tojásfehérje, 30 dkg cukor, pici só.
Krémhez: 2 tojásfehérje, 12 dkg cukor, 10 dkg étcsokoládé, 20 dkg vaj.
A hat fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd az előre kivágott sütőpapírra felkenjük, kis hőfokon (kb 100 fok) légkeverési üzemmódban megszárítjuk a lapokat. Utána a papírt lehúzzuk róla.
Két fehérjét a cukorral gőz fölött keményre verünk.
Másik edényben a csokit elolvasztjuk, beletesszük a vajat, ha elolvadt, a habhoz keverjük. Majd félretesszük, és kihűlés után megdolgozzuk a habverővel. Rákenjük a lapokra.
Elvileg még a 69-et tejszínhabbal rá kéne nyomni, ahogy a 68-at, 67-et, stb, de...Vagy nyomhatnék bele egy hatvanas égőt, meg kilenc gyertyát, de nem gyerek már. Így marad, és majd egy 69-es évjáratú aszúval leöblítjük.
3 megjegyzés:
Boldog Születésnapot Zoltánnak!!!
Nagyon jól néz ki az a torta, bárcsak benyúlhatnánk a képbe egy kis kóstolóért...
A hatvanas égő kilenc gyertyával nagyon tuti ötlet, megnéznénk az ünnepelt arcát, ha úgy kapná... :o)
Boldog Születésnapot kívánok a Druszának! :-))
Boldog szülinapot Zoltánnak, istenien néz ki a tortád, és látom, a humorod a régi:))
Megjegyzés küldése