2012. március 27., kedd

Az amarillisz tobzódása
Míg én ilyen kellemesen mulatom az időt, az amarilliszeim virágba borulnak. Ez a narancsrózsaszín a király. Igaz, csak egy szárat növeszt hatalmas hagymája, de azon az egy száron hat óriás mérető virág pompázik.

Már legalább húsz éve vannak hagymáim, amiket magam nevelgetek, de még mindig lutri, hogy mi fog kijönni belőle. Nyáron kiültetem félárnyékos helyre  tápdús földbe az elvirágzott hagymákat, szeptemberre jó nagyokra megnőnek. Akkor cserepekbe ültetem, egyszer jól meglocsolom, majd a pincébe lepakolom, a sötétben elszáradnak a levelei, februárban felhozom, a melegben élni kezdenek, de csak akkor kezdem locsolni, ha megjelenik a hagymából a bimbó. Az idén is így csináltam, de a 12 red lion hagymámból volt vagy négy amelyik nem volt hajlandó elszárítani a leveleit. Ezek nem is virágoztak,  és ami virágzik, azok közül több hozott két szárat, de csak két-két virággal. Ez csalódás volt nekem, mert volt év, mikor egy hagyma 12 virágot nevelt két száron. Az idén csak ez a hagyma hozta a tőle elvárt virágzást.7 megjegyzés:

Czkriszta írta...

De ez aztán jól belehúzott! Gyönyörű a színe is!

Nádasdi Szabó Zoltán írta...

Nagyon szép virág, nem kétséges, hogy sok örömet okoz. :-)

A saját blogom hibája miatt onnan továbbra sem tudok írni, ezért itt köszönöm meg, hogy vigasztaltál a feledékenységemet illetően! Köszönöm!

ezkriszti írta...

Micsoda tobzódás! Mesés.

Kati írta...

Csodaszép:) Igazán.

Juhizs írta...

Gyönyörű !!!

Mártamásé írta...

Gyönyörű !
Nálam csak kemény túlélők maradhatnak. :-)

Mártamásé írta...

Gyönyörű !
Nálam csak a kemény túlélők maradnak. :-)