2013. május 24., péntek

Mozgalmas pünkösd

A háromnapos ünnep meglehetősen mozgalmasra sikeredett, nagyon jó idő volt, még nem tudtuk, hogy azért is ki kell használni, mert utána nagyon elromlik. Jelenleg fagyoskodunk, szegény eper csak a didergéstől fog pirosodni, pedig nagyon vártam.
Szombaton a poroszlói Ökocentrumban jártunk, megnéztük a Tisza tó szépséges és nagyon modern építményét, az egész projekt még nincs kész, 6.6 milliárd lesz ha kész lesz a bicikliút felújítása is. De most is nagyon látványos.

Nem felhőkarcoló, de a kilátójából belátható majdnem az egész tó.

A sétaútjain mindenféle állatok vannak, leginkább a jégmadarat akartam megnézni, de neki éppen kimenője volt. (a hálón levő lyukon át lehetett a kimenője)
Ez a kis póni éppen vedlik. Na mi jut róla eszembe? A következő kulturaquiltek országa Mongólia. Lecsipkedem róla a kis vedleményeket. otthon kimosom, és kártolom, még jó lesz az a lovacskákhoz.


A lenti szinteken hatalmas akváriumok, mindenféle látványosság, 3D-s mozi,
vízi játszótér az apróságoknak,

aztán motrocsónakkal átvisznek a mesterséges sétányra, ami másfél kilométer hosszan  bejárja a nádasokat. Persze a vízimadarak nemigen kedvelik a látogatókat, de hozzáképzeltük.
Vacsora a csegei halászcsárdában mint mindig igen finom halételek, megcsodáljuk a többszintes fecskefészkeket a mellette levő házon.


 ...meg ezt a háromkerekű csodajárgányt a halászcsárda parkolójában.

Másnap gyalogtúra a Bükkben a Háromkői sziklákhoz egy eddig nem járt útvonalon. Gyönyörű idő, gyönyörű erdő, még a Nagymezőn egy összemaréknyi szekfűgombát is sikerült találni, és szép virágokat fotózni. Ez a fehér nem tudom mi lehet, ha molyhosabb lenne, azt hinném, havasi gyopár.


3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez a növény a közönséges méreggyilok. Elég félelmetes neve van. Biztos nem alaptalanul.

Márta néni azéris írta...

Köszönöm. Ezért is jó, hogy ennyire tisztelem a vadvirágokat, le nem tépnék egy szálat se.

lilapereszke írta...

Szia MÁrta!

Na, mondom csillogtatom a botanikai tudományomat, gyorsan megírom a méreggyilkot, de megelőztek. Ha látnád, micsoda csábító paprikaszerű termése van, szinte ingerli az embert, hogy megkóstolja.
http://barangolj-velem.hu/anyu_kepek/11-06-19-15-47-16451.jpg

Az emeletes fecskefészek szuper, most aztán készíthet a gazda egy újabb lemezt, az alsó emelet potyadékainak felfogására. Szép tőle, hogy fecskebarát módszereket alkalmaz.