2013. augusztus 19., hétfő

Augusztusi vegyes

Most látom, hogy egész augusztusban nem írtam.
Pedig itt volt a Triatlon Nagyhét.. Kilenc nap, ami lázban tartja minden évben a várost. Délutánonként tömegsportrendezvények, esténként buli a főtéren, jobbnál jobb fellépőkkel a két színpadon. A futóversenyen nem vettem részt, már csak sétálni tudnék, de a biciklisen igen, 1620 nevező volt, izgalmas ekkora tömegben bringázni, főleg arra kell figyelni, hogy ha elesik egy gyerek előtted, ne menj neki, és ha megállsz, neked se menjenek hátulról. De nem volt semmi galiba.
A meghívott vendégek az ír népzenétől a rock and rollig mindent képviseltek, de a fő örömöm Fábián Juli volt és Zoohacker. Készült közös fotó, de igen rossz minőségben, ez se valami jó, de legalább nagyon Juli:
Utolsó nap a versenyzőké, a profiké, és az egész város kinn van, és szurkol.

Este a versenyzők köszöntésekor már el se férek a térre, nézem a tavat:
Aztán három nap mulva a strand úszómedencéjében a hátamon fekve nézem, hogy hova megy ez a mentőhelikopter? Másnap az ujságból értesülök róla, hogy Márkus doki, az egész triatlon nagyhét kiagyalója, szervezője, atyja, és lelke, aki a záróünnepségen elcsukló hangon köszönte meg, hogy aug 20-án megkapja a város díszpolgára kitüntetést,  az utcán összeesett, és meghalt.
Azt remélem, hogy a temetésére a fél város biciklivel megy, ahogy mentünk már 17 alkalommal a nagyhéten a felhívására. 




1 megjegyzés:

Bejus70 írta...

Könnyű legyen neki az odaát...