2014. október 11., szombat

Gyönyörű ősz

Ilyen októbert decemberig el tudnék viselni. 26 fok, és fényvédővel bekenve indulunk biciklizni.
Az útvonal ugyanaz a megszokott, de lehet megszokni ezt a végtelenséget?  
 

Holnap önkormányzati választás. Még a természetben is megy a kampányolás. A Vásárhelyi Emlékműnél fotózom ezeket a gombákat, ugyanaz a légyölő galóca, egyik piros, a szociknak, másik narancssárga a fideszeseknek.
 
 
 
 
 
a vadszőlő felment a tölgyekre. szerencsére nem kell róla szüretelni, mert felköthetné az alsót, aki utána akar mászni.Kattanásra megnő a kép
Gomba tömegével a kedvenc erdőcskémben. Kár, hogy nem ehetők, csak afféle szemétgombák. Egyetlen ehető darabot se találtunk.


A szabadstrandon olyannyira nincs élet, hogy a fű is kinő a homokból. A túlpart.
 

Visszafelé kicsit megcifrázzuk az útvonalat, átmegyünk a pontonhídon a Tiszán, és a túloldali körgáton jövünk haza. Ez plusz tíz kilométer, de az idő isteni, igaz a gát itt nincs aszfaltozva, kicsit rögöcsös, itt aztán tényleg csak az őstermészet van, egyetlen csorda a látóhatáron.
Kesznyétennél kötünk ki, itt folyik a Takta a Sajóba. Innen már csak kb öt kilométerre vagyunk, letérünk az aszfaltról a földútra, ha eddig nem lett volna elég göröngyös, itt a munkagépek csinálják az utat. Kicsit összetörve, kicsit lepirulva, de alaposan feltöltődve érünk haza.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 megjegyzés: