2012. május 7., hétfő

Képek mostanábanról

Mi is történik mostanában? Hirtelen jött májusi kánikula, de igen száraz. Négy napos ünnepünk igen tartalmasan telt, bicikliztünk a madárrezervátumban, de madarat nagyon keveset láttunk. Naná, ülnek a tojásokon. De a tanyán a szürke marhák már megellettek. Sok a kisboci,  nagyon megsimogatnám őket, de nem jöttek közelebb a kerítéshez. 

 Két napig lestük, hogy egy fecskepár teszteli a teraszunkat, nagyon szeretném, ha ide fészkelnének, még ha sok piszkot is csinálnak, lábujjhegyen jártunk, de végül csak a szomszédban kezdtek építkezni, ahol minden évben leverik a fészket, ostoba jószágok. Ez a gólya viszont meglátogatott. Azt jött megnézni, miért nem kelt ki a zöldségem. Hát én se értem...

 Befejeztem a libás takaró fedlapját. Nem volt egyszerű. Ha kitalálom mi legyen a hátlap, és letűzöm, majd teszek fel tutorialt. Tűzve sokkal izgalmasabb lesz, de így igéretes..
 Kirándultunk egy jót a Bükkben. A virágok már elnyíltak, mert a fák belombosodtak, de ez a kis bokor kisasszonycipő még megmaradt, hogy megmutassa magát.
 Ez a kis fehér tán az olocsány csillaghúr? Nem tudom.
 Na ezt meg egyáltalán nem tudom, de muszáj nekem mindent tudni? Érdekes, és kész.
 A fák kislibazöldek, és gyönyörűek.
 A Lillafüred feletti látóköveknél a kis csapat.
 Az alagúton jövünk át,
 a Mélyvölgyi viadukton.
Tényleg elég mély a Mélyvölgy.
és amiről nem készült kép: a bográcsban főtt babgulyásról, a lenyírt fűről, a nyugdíjas buliról, az uszoda előtti fán ugyanott kuksoló bagolyról, a szalonnasütésről, a gyöngyvirágillatról, meg egyáltalán arról, hogy milyen jó dolog a május. (és egy komoly sikerről, de ezt még nem akarom elkiabálni)










5 megjegyzés:

a Matula ikrek írta...

Csodás képek, és hangulat, mint mindig, köszönjük! :o)
A szürkemarhák közt van egy bivaly is?
A takaró meg határozottan ígéretes, már tűzés nélkül is gyönyörűen kiadja a színes libákat a fekete háttér.

Márta néni azéris írta...

Igen, elég sok bivaly van a tanyán,itt csak egy, nem sikerült meglátni, hogy volt-e mellette kisbivaly, úgy közrefogták a tehenek, de valószínű, ez afféle anyák szállása volt.

Annamari írta...

Igen, olocsán csillaghúr és az ismeretlen bokor valamilyen fűz (kecskefűz? leginkább annak néz ki). Szép kirándulás volt!

dixike12 írta...

Irigyellek ezekért a gyönyörű túrákért,csodásak a képek

lilapereszke írta...

Szia Márta!

A fecskék régebben nálunk is kifigyelték melylk ablakot nem nyitjuk ki soha, odafészkeltek. Nem is volt szúnyogunk, imádom az élő szúnyoghálókat :-)
A virág, amit kisasszony papucsnak hívsz hivatalosan tavaszi lednek.
Szép túra volt!