2012. február 17., péntek

Egy foltvarró erei

Mivel egy hónap múlva operálják a visszereimet, (és életemben először fogok kórházban feküdni, a gyerekek szülőotthonban születtek) piszkosul be vagyok rezelve. Hogy vezeti le egy foltvarró a feszültséget? Naná hogy varrással. Pályázati munka lesz, ezért nem lehet többet mutogatni, csak a kezdeteket. 

 Tehát úgy kezdődik, hogy kivágunk sok sok, meg még több (a végén persze kiderül, hogy túl sok) vörösvértestet, és fehérvérsejtet. Külön az oxigéndús pirosakat, és a használtakat a vénákba.
 A vénafal naná, hogy nem ilyen, de nekem kéne, hogy látszódjon, hogy ott vannak benne a vörösvértestek. A géz nem eléggé átlátszó, ezért megtépem, kihuzgálok szálakat.
 Ez a nyirokcsomóm fala.
Felvasalom a gondosan kivagdosott sejtjeimet a vénafalra, aztán mikor megfordítom kiderül, hogy alig látszik belőle valami. 
A többit majd csak hónapok mulva tehetem fel. Ami meg lenn van írás, nem tudom kitörölni.gondosan kivagdsott sejtjeimet a vénafalra,vasalom az egy napi munkával gondosan kivagdosott sejtjeimet a vénafalra...

4 megjegyzés:

dixike12 írta...

Ne csüggedj! ne rezelj be, a varrás nagyon fog segiteni, januárba három hétig kényszerültem a térdemmel kórházba,ha nincs a varrás biztos megbolondulok, mert csak otthon telik gyorsan az idő de odabenn...előrelátó voltam e téren hatszáz darabot varrtam meg/még csak papirra/ az évek óta készülő charm quiltemhez, ugyhogy csak vigyél magaddal elég anyagot, tűt cérnát, jól előkészitve, és meglátod milyen gyorsan telik az idő, és közben semmid nem fog fájni. Előre is sok szerencsét, és gyors gyógyulást.

Márta néni azéris írta...

Zsuzsi, nekem ez csak egy két éjszakás kaland lesz, annak is a felében deréktól lefelé lenullázva...isten őrizz, hogy egy charm quiltre is elég legyen.

a Matula ikrek írta...

Két napra elég egy jó vastag könyv, olvasás közben el lehet aludni, alvás után továbbolvasni, és így tovább... :o)
De hogy már megint micsoda csudaquilt készül itt... :o)

dixike12 írta...

Ja az más! két napot bőven ki lehet birni, azért könnyű varrni való nem árt!